Najbolje za bebu

Najbolje za bebu

Nakon rođenja imunološki sistem vaše bebe, kao i organi za varenje, nisu u potpunosti razvijeni. Zato je važno poštovati neke opšte smernice u pogledu ishrane.

Oko dve trećine imunološkog sistema bebe nalazi se u digestivnom traktu, gde se mogu naći milioni "dobrih bakterija".

Imunološki sistem bebe je slab u prvih nekoliko meseci života, što čini bebu podložnijom alergijama na hranu i infekcijama.

Potrebno je najmanje tri godine da se imunološki sistem bebe u potpunosti razvije. Zato bebina ishrana mora uključivati hranljive materije koje podstiču imunitet, kao što su prebiotici. Oni se prirodno nalaze u majčinom mleku, kao i u nekim mlečnim formulama za odojčad.

Svetska Zdravstvena Organizacija (SZO) preporučuje isključivo dojenje u prvih 6 meseci života odojčeta. Humana u potpunosti sledi ovu preporuku. Molimo Vas potražite savet od vašeg pedijatra ili drugog zdravstvenog radnika koji se brine o zdravlju odojčeta, ukoliko želite da koristite mlečnu formulu.

Humana mlečne formule za odojčad su lako svarljiva alternativa, koja vam omogućava da svojoj bebi pružite sve što je potrebno za dobar i zdrav početak života.

SZO jasno preporučuje isključivo dojenje tokom prvih 6 meseci života. Humana u potpunosti sledi ovu preporuku.